Physio International Logo

Physiotherapy International

Από τις αρχές του 1999 το φυσιοθεραπευτήριό μας, μαζί με άλλα τρία κορυφαία φυσιοθεραπευτήτρια της Ευρώπης και της Αμερικής, είναι μέλος του "Physiotherapy International". Ενός διεθνούς οργανισμού που στοχεύει στην παροχή φυσιοθεραπευτικών υπηρεσιών ίδιου επιπέδου στους ασθενείς που βρίσκονται ή μετακινούνται μεταξύ των χωρών αυτών, καθώς και στην ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και πληροφοριών σχετικά με τις νέες εξελίξεις στο χώρο της Φυσιοθεραπείας.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο "Physiotherapy International" είναι: Αθήνα - Ελλάδα, Λονδίνο - Αγγλία, Μάνχαϊμ - Γερμανία, και Νέα Υόρκη - ΗΠΑ.

Osteoporosis

Οστεοπόρωση

Σύμφωνα με τις τελευταίες ερευνητικές ανακοινώσεις σε ΗΠΑ και Αγγλία, σχετικά με τη θεραπεία της οστεοπόρωσης, εμφανίζεται ένα νέο όπλο στη μάχη αντιμετώπισης της πάθησης αυτής, που ταλαιπωρεί όλο και περισσότερο πληθυσμό, ιδιαίτερα το γυναικείο. Ο συνδυασμός χρήσης φαρμακευτικών σκευασμάτων καλσιτονίνης με τα μαγνητικά πεδία , παρουσιάζει θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, σε συνδυασμό πάντοτε με την καθημερινή άσκηση. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι θεραπευτικές μονάδες που εντάχθηκαν πρόσφατα στις Φυσιοθεραπευτικές μεθόδους. Οι μονάδες αυτές, με τη χρήση χαμηλόσυχνων μαγνητικών πεδίων σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στη σπονδυλική στήλη, επιτυγχάνουν τη συσσώρευση ασβεστίου για τελειότερη και συμπαγέστερη οστική μάζα.

Accupuncture
Accupuncture

Βιοϊατρικός Βελονισμός - Ηλεκτροβελονισμός

Στο φυσιοθεραπευτήριό μας εφαρμόζεται βιοϊατρικός βελονισμός.

Τι είναι ο βιοϊατρικός βελονισμός;

Ο βιοϊατρικός βελονισμός, είναι η θεραπευτική μέθοδος που προέκυψε μετά από συνεχείς έρευνες και μελέτες πάνω στον παραδοσιακό κινέζικο βελονισμό, ο οποίος εδώ και αιώνες, εφαρμόζεται παγκοσμίως με αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα, που οι μελέτες συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν.

Σε ποιες παθήσεις εφαρμόζεται και με ποιο τρόπο;

Η εφαρμογή γίνεται με την ένθεση εξαιρετικά λεπτών βελόνων, σε ειδικές περιοχές του σώματος του ασθενή (σημεία βελονισμού). Η δράση του είναι αναλγητική, αντιφλεγμονώδης και αποιδηματική. Ο βελονισμός ως θεραπεία, στηρίζεται στην ενεργοποίηση μηχανισμών αυτορύθμισης και αυτοΐασης μέσω του νευρικού συστήματος.

Παθήσεις:

 • Σύνδρομο Μυοπεριτονιακού Πόνου
 • Ινομυαλγία
 • Οσφυαλγία
 • Ισχυαλγία
 • Οστεοαρθρίτιδα
 • Αυχενογενής Κεφαλαλγία
 • Ημικρανία
 • Κρανιογναθικές Διαταραχές
 • Άτυπες Προσωπαλγίες
 • Αθλητικές Κακώσεις
 • Μετεγχειρητικό Άλγος
 • Σύνδρομο Υπέρχρησης
 • Διαχείρηση του stress

Είναι ασφαλής;

Ο βελονισμός στερείται παρενεργειών και είναι ασφαλής, όταν εφαρμόζεται από εκπαιδευμένους του ιατρικού και παραϊατρικού κλάδου, που τηρούν τους ορθούς κανόνες εξάσκησής του. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσης, αποστειρωμένες και ανάλογες για κάθε περιοχή του σώματος.

Total Body Vibration

Total Body Vibration

To WBV (Whole Body Vibration) είναι ένα επαναστατικό όργανο εκγύμνασης ή χαλάρωσης των μυών του σώματος.

Αποτελείται από μια πλατφόρμα με ενσωματωμένο υπολογιστή, που μεταφέρει τις δονήσεις σε όλο το σώμα.Χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο στα κέντρα αποκατάστασης, για την ασφαλή και αποτελεσματική εκγύμναση ασθενών και αθλητών.

Οι δονήσεις του WBV μεγιστοποιούν τα θεραπευτικά αποτελέσματα των ασκήσεων, και επιδρούν θετικά σε όλες τις μυϊκές ομάδες, τους τένοντες, τους συνδέσμους, στον συνδετικό ιστό, στις αρθρώσεις, στα αγγεία, στο νευρικό σύστημα, στα οστά και στους χόνδρους.

Με τις ασκήσεις το WBV επιτυγχάνει: έλεγχο του πόνου, μυϊκή ενδυνάμωση, διόρθωση προβλημάτων στάσης του σώματος, αποθεραπεία κακώσεων, βελτίωση κινητικότητας, ευαισθητοποίηση του νευρικού συστήματος, θετική επίδραση στο σκελετό και στην πυκνότητα των οστών, βελτίωση του κυκλοφορικού και μυϊκή χαλάρωση.

Shockwave therapy

Shockwave therapy

Θεραπεία με ESWT (Κρουστικά Κύματα)

Τι είναι το Shockwave;

Η θεραπεία κρουστικών κυμάτων είναι μια μοντέρνα, ασφαλής, και άκρως αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας, για επώδυνες περιοχές του σώματος συνέπεια τενοντίτιδων, ασβεστοποιήσεων κλπ, με άμεση διαδικασία επούλωσης του τραύματος και ελάττωση της φλεγμονής. Συνεισφέρει σημαντικά στην επίλυση προβλημάτων, στα οποία οι κλασικές μέθοδοι αντιμετώπισης οδηγούν σε αδιέξοδο.

Όφελος Ασθενών

Ευρύ πεδίο εφαρμογής, με υψηλό ποσοστό επούλωσης τραυμάτων και φλεγμονών, αποκατάσταση της κίνησης και ποιότητας ζωής μόνο μέσα σε 3-5 συνεδρίες! Αναφορά επιτυχίας από ασθενείς για κίνηση χωρίς πόνο ή σημαντική ελάττωση των συμπτωμάτων κατά 80%. Εφαρμογή κυρίως σε χρόνια περιστατικά.

Παθήσεις που θεραπεύονται με Shockwave

 • Πόνοι ώμων με ή χωρίς ασβεστοποίηση
 • Επικονδυλίτιδα και Παρακονδυλίτιδα
 • Τενοντίτιδα Επιγονατιδικού Τένοντα (Jumper's Knee)
 • Τενοντίτιδα Αχίλλειου Τένοντα
 • Άκανθα Πτέρνας
 • Πελματιαία Απονευρωσίτις
 • Χρόνιοι Αυχενικοί και Οσφυϊκοί Πόνοι
 • Χρόνιος Μυϊκός Σπασμός
 • Trigger Points

Αρχές Λειτουργίας

Το σταθερό μέρος της συσκευής αποτελεί γεννήτρια βαλλιστικών κρουστικών κυμάτων που λειτουργεί με πεπιεσμένο αέρα ποπυ μεταφέρονται στο probe του συστήματος. Τα ακουστικά κύματα που παράγονται, μεταφέρονται από το probe του συστήματος στο σώμα και εξαπλώνονται στο σύνολο της επώδυνης περιοχής. Οι μηχανικές δονήσεις που προκαλούνται από το probe, παράγουν κινητική ενέργεια που μετατρέπεται σε ακουστική όταν το έμβολο του probe προσκρούει σε ακίνητη επιφάνεια, εν προκειμένω στο σώμα, και η ενέργεια αυτή μεταφέρεται στον ιστό-στόχο.

HILT
Laser HILT HILT

HILT® (Laser Υψηλής Ισχύος) Nd:YAG laser

Η Hilterapia είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στην εκπομπή ακτίνων λέιζερ υψηλής έντασης. Δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στην Ιταλία, και έχει ήδη αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών, τον FDA (Food and Drug Administration).

Πρόκειται για ένα YAG παλμικό λέιζερ Νεοδυμίου, που εκπέμπει φως με μήκη κύματος στην περιοχή του υπερύθρου (1064nm) και διαφοροποιείται από τα συνήθη λέιζερ, λόγω της ικανότητάς του να δρα αποτελεσματικά σε βάθος, με απόλυτη ασφάλεια.

Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των επώδυνων παθήσεων που επηρεάζουν τις μυϊκές και οστεοαρθρικές δομές.

Εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στη δραστική ελάττωση του πόνου από τραύματα, υπέρχρηση ή χρόνιες καταστάσεις, δημιουργεί άμεσα χαλάρωση στους συσπασμένους μυϊκούς και συνδεσμικούς ιστούς, και επιτυγχάνει την αύξηση της περιορισμένης τροχιάς των αρθρώσεων.

Έχει επιπλέον αποδειχθεί, ότι οι χρόνιες και εν τω βάθει βλάβες, καθώς και η οστεοαρθρίτιδα, απαιτούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας σε βάθος, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πρόκληση μιας βιολογικής απάντησης.

Η τεχνολογία HILT ® προβλέπει την εκπομπή ενέργειας με παλμικό τρόπο μετάδοσης, και χαρακτηρίζεται για την ικανότητά της να εκπέμπει με πολύ υψηλές μέγιστες τιμές ισχύος (100 - 3000 Watt), με σύντομους παλμούς και χαμηλή συχνότητα (10-30 Hz). Χαρακτηριστικά τα οποία επιτρέπουν να έχουμε μια μέση ισχύ της τάξης των 10 Watt.

Αυτή η μέθοδος εκπομπής ενέργειας, επιτρέπει τη μεταβίβαση επαρκούς ενέργειας σε βάθος, χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής θέρμανσης των επιφανειακών στρωμάτων. Η παλμική εκπομπή των ακτινοβολιών δίνει χρόνο στους ιστούς, κατά τα διαλείμματα μεταξύ ενός παλμού και του επόμενου, ώστε να διαχυθεί η παραχθείσα θερμότητα.

Εκτός από τις υψηλές μέγιστες τιμές ισχύος των παλμών, ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό για την εξασφάλιση της μέγιστης διείσδυσης του φωτός, είναι η διάμετρος της ακτίνας. Οι ακτίνες μεγάλης διαμέτρου έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εισχωρήσουν σε βάθος. Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι, όταν η δέσμη φωτός εισχωρεί στους ιστούς, υφίσταται φαινόμενα ανάκλασης.

Όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα λέιζερ, η ένταση των βιολογικών αντιδράσεων που παράγονται στους ιστούς από την Hilterapia, εξαρτώνται εκτός από τον τρόπο εκπομπής και την πυκνότητα της ισχύος, από τα χαρακτηριστικά του ακτινοβολούμενου ιστού, που είναι δυνατό να απορροφήσει, να μεταδώσει ή να ανακλάσει ενέργεια, και από το μήκος κύματος του λέιζερ.

Το λέιζερ είναι μια πηγή τεχνητού φωτός, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το πιο σημαντικό από τα οποία αφορά το "χρώμα" του φωτός, δηλαδή το μήκος κύματος που καθορίζει την ικανότητα διείσδυσης της ακτινοβολίας στους βιολογικούς ιστούς.

Πελματογράφημα Comex

Πελματογράφημα Comex

Πελματογράφημα Comex

Πελματογράφημα

Απλή διαδικασία, ουσιαστική λύση

Εάν νιώθετε τα πόδια σας βαριά και κουρασμένα από την καθημερινή δουλειά, την έντονη άσκηση ή άλλη καταπόνηση, κάντε το σωστό βήμα.

Πάτοι / Ορθωτικά Πέλματα

Τα εξατομικευμένα ορθωτικά πέλματα, κατασκευάζονται αποκλειστικά για εσάς, με βάση τις μετρήσεις του πελματογραφήματός σας. Εφαρμόζουν στα παπούτσια σας και διορθώνουν την επιφάνεια στήριξης, με βάση τα χαρακτηριστικά του δικού σας ποδιού.

Είναι ιδανικά για την απορρόφηση των κραδασμών, την ευθυγράμμιση του διασκελισμού κατά τη βάδιση, καθώς και την αντιμετώπιση των αθλητικών τραυματισμών.

Τα ορθωτικά πέλματα είναι κατάλληλα για:

 • Άτομα που ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες, με σκοπό τη βέλτιστη δυναμική και συγχρόνως τον περιορισμό μυϊκών κακώσεων / τραυματισμών.
 • Άτομα που καθημερινά νιώθουν τα πόδια τους βαριά και κουρασμένα, αλλά και για τη διόρθωση της λανθασμένης στάσης και βάδισης, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, οσφυαλγίας και κυτταρίτιδας.
 • Παθήσεις με εκδηλώσεις στα κάτω άκρα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα, αλλά και ειδικές παθήσεις όπως τενοντίτιδα αχιλλείου, πτώση μεταταρσίων κεφαλών, φλεγμονές, άκανθα πτέρνης, πλατυποδία, κοιλοποδία, πόνος στα σφυρά, κλπ.

Επίσης, κατασκευάζονται ορθωτικά πέλματα για παιδιά με σκοπό το διόρθωση παραμορφώσεων.


Ρωτήστε το ιατρό σας


Πελματογράφημα / Ανάλυση Βάδισης

Το πελματογράφημα είναι το πλέον σύγχρονο σύστημα εξέτασης, με μετρήσεις για τη στάση, τη βάδιση και τη μορφολογία των κάτω άκρων.

Η εξέταση είναι απλή και σύντομη, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σταθείτε πάνω στον πελματογράφο, για την στατική ανάλυση της στάσης, ή να περπατήσετε, για τη δυναμική ανάλυση της βάδισής σας.

Σκοπός του πελματογραφήματος είναι ο εντοπισμός δυσλειτουργειών, που πιθανόν να προκαλούν πόνο από το πόδι μέχρι και τον αυχένα.

Φροντίζουμε την υγεία των κάτω άκρων

Σήμερα, η διαρκής κίνηση είναι ανάγκη αλλά ταυτόχρονα μπορεί να μας κρατήσει υγιής σωματικά και ψυχικά. Γι'αυτό, συνιστούμε περισσότερη αγάπη για τα πόδια μας. Η σωστή φροντίδα και περιποίησή τους, μας δίνει υγεία και μακροζωία.

Pilates Course
Pilates
Pilates

Pilates

Το Pilates, που αρχικά ονομάστηκε «Ελεγχολογία» («Contrology») ,είναι μια μέθοδος άσκησης που αναπτύχθηκε στις αρχές του 1900 και βασίζεται στην θεωρητική προσέγγιση της Ανατολής αλληλεπίδρασης του σώματος και του πνεύματος, σε συνδυασμό με τις Δυτικές θεωρίες της βιομηχανικής και κινηματικής με τη σταθερότητα του κορμού.

Η μέθοδος Pilates είναι ένα σύστημα γυμναστικής που περιλαμβάνει ασκήσεις σε στρώματα με ή χωρίς βοηθητικά αξεσουάρ, καθώς και ασκήσεις σε ειδικά όργανα. Στόχος της είναι να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση, την μυϊκή αντοχή, δύναμη και ευλυγισία, να μειώσει το στρες, και να ισορροπήσει το πνεύμα με το σώμα, ώστε να διευκολύνει καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την αντιμετώπιση όλων των μυοσκελετικών προβλημάτων, που απορρέουν από το σύγχρονο τρόπο ζωής και εργασίας.

Είναι η ιδανική άσκηση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλου του κόσμου, από ανθρώπους που έχουν καθημερινά ώρες καθιστικής ζωής μέχρι αθλητές. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Pilates, ο ασκούμενος επικεντρώνεται πνευματικά στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων μυών σε μια λειτουργική αλληλουχία με ελεγχόμενη ταχύτητα, με έμφαση στην ποιότητα, την ακρίβεια και τον έλεγχο της κίνησης. Οι επαναλήψεις κάθε άσκησης σπάνια υπερβαίνουν τις 10, ενώ χρησιμοποιούνται ως αντίσταση το σωματικό βάρος του ασκουμένου ή ελαστικοί ιμάντες.

Οι υποστηρικτές της μεθόδου Pilates υποστηρίζουν ότι, η τακτική άσκηση οδηγεί σε χαλάρωση και έλεγχο του νου, ενισχύει την αυτογνωσία του σώματος και των ορίων του, βελτιώνει τη σταθερότητα του πυρήνα, βοήθα στον καλύτερο συντονισμό των κινήσεων, ενισχύει την ιδανική στάση σώματος, αυξάνει το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει ομοιόμορφα τους μύες χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού.Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και τις ημέρες των μαθημάτων, επικοινωνήστε μαζί μας.