Η πλέον σύγχρονη και εξεθδικευμένη μορφή θεραπείας, κατά την οποία η κίνηση μέσα στο νερό δίνει τη δυνατότητα ενδυνάμωσης του μυϊκού συστήματος με ταυτόχρονη αποφόρτιση και κινητοποίηση των αρθρώσεων. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της άνωσης, της ελεγχόμενης θερμοκρασίας και της αντίστασης του νερού κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
Η υδροθεραπεία στο κέντρο μας γίνεται σε ειδική πισίνα με κυλιόμενο τάπητα. Το νερό ανανεώνεται, φιλτράρεται και ιονίζεται σε εικοσιτετράωρη βάση, ενώ η θερμοκρασία του μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες της πάθησης.
Όχι, εκτός αν πάσχετε από βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, δερματική νόσο, ή ακράτεια ούρων.
Το εργομετρικό τμήμα του κέντρου μας περιλαμβάνει: δύο ισοκινητικά δυναμόμετρα, μια πλατφόρμα ισορροπίας και ένα στατικό ποδήλατο.
Είναι μονάδα υψηλής τεχνολογίας, συνδεδεμένη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος αξιολογεί και συγκρίνει τις αρθρώσεις και τις μυϊκές ομάδες της πάσχουσας με τις αντίστοιχες υγειούς πλευράς, καθώς επίσης και με πρωτόκολλα φυσιολογικών τιμών. Ακόμα χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση και ενδυνάμωση μυϊκών ατροφιών. Αυτό γίνεται με ειδικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε προβλήματος, βάσει των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης.
Γιατί στο ισοκινητικό δυναμόμετρο έχετε τη δυνατότητα για:
Σταθμός αξιολόγησης και επανάκτισης ισορροπίας και της κίνησης (Balance System). Άρτια ηλεκτρονικά εξοπλισμένη μονάδα, για έλεγχο διαταραχών ισορροπίας και επανεκπαίδευση κίνησης. Χρησιμοποιείται σε νευρολογικά προβλήματα καθώς και σε τραυματισμούς κάτω άκρων, διαστρέμματα, μετεγχειριτικές καταστάσεις, προβλήματα σπονδυλικής στήλης. Καταγράφεται η απόκλιση της γραμμής βαρύτητας και του κέντρου βάρους από τη βάση στήριξης. Η αποκατάσταση γίνεται με ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ανάλογα με την πάθηση ή προσαρμόζεται στις ανάγκες και τη φύση του τραυματιμού του αθλητή.
Το τμήμα αυτό ασχολείται με την ταχεία και ασφαλή αποκατάσταση των κακώσεων των αθλητών, καθώς και με την επανένταξη αυτών στο άθλημά τους.
Ο κύριος στόχος είναι η μείωση του χρόνου επούλωσης του τραύματος και η γρήγορη ενδυνάμωση των μυών. Μεγάλη σημασία δίνουμε στην πρόληψη επανατραυματισμού αλλά και στη γενικότερη φυσική κατάσταση των αθλητών.
Με τη βοήθεια εργομετρικών μονάδων γίνεται αξιολόγηση της φυσικής τους κατάστασης και σχεδιάζεται το καταλληλότερο πρόγραμμα προπονητικής, βάσει των αναγκών του αθλήματος με σκοπό την πρόληψη των κακώσεων.
Τα ισοκινητικά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση και την αποκατάσταση νευρομυϊκών προβλημάτων, καταγράφοντας και συγκρίνοντας τη μυϊκή δύναμη και απόδοση του ασθενή.
Τα ισοκινητικά συστήματα μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε αντικειμενική πληροφόρηση για την πρόοδο, την ενδυνάμωση των μυών και την αποκατάστασή τους, καθώς καταγράφουν την παραγόμενη δύναμη, το έργο και την απόδοση αυτών.
Η ισοκινητική ενδυνάμωση έχει ως χαρακτηριστικό τη σταθερή ταχύτητα κατά τη διάρκεια της τροχιάς. Με αυτό τον τρόπο οι μύες δεν υπερφορτίζονται και οι προς ενδυνάμωση μύες εργάζονται σε όλο το εύρος της τροχιάς. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα της ισοκινητικής άσκησης έναντι της ισοτονικής άσκησης με βάρη που γίνεται κυρίως στα γυμναστήρια, όπου η αντίσταση (βάρος) είναι σταθερή καθ'όλη τη διάρκεια της τροχιάς και η ταχύτητα είναι μεταβαλλόμενη. Συνεπώς, η φόρτιση σε κάποιο σημείο της τροχιάς μπορεί να είναι ανεπαρκής ενώ σε άλλο υποερβολική και επιζήμια για την άρθρωση.
Με τα ισοκινητικά μηχανήματα επιτυγχάνεται η μυϊκή ενδυνάμωση του ασθενή σε συντομότερο χρονικό διάστημα, με ασφάλεια.
Το ισοκινητικό δυναμόμετρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για: